EL BAÚL
Edición electrónica
martes, 5 de marzo de 2013
Esposiciones: Xovellanos y Mansín


Ente los díes 24 de xineru al 26 de febreru, tuvimos nel colexu, les esposiciones de “Gaspar Melchor de Xovellanos” y del llibru “Mansín” de Carla Menéndez Fernández.
 
La presentación de "Xovellanos" tuvo formada por un conxuntu de cuatro plotters, y una silueta de cartón pluma perdivertida pa los escolinos.Orientada  pa’l alumnáu de 3º a 6º.
 
Además de lleer y deprender más sobre la vida de Xovellanos, ficiéronse un garrapiellu d´actividaes que sirvieron a los neños ya les neñes, pa sofitar el deprendimientu ya afianzar abondo’l conocimientu lliterariu del ilustráu xixonés: “Gaspar Melchor de Xovellanos”.
 
 
 
Grupu: terceru
 
 
Grupu: quintu
 
 
 
ESPOSICIÓN DE MANSÍN
 
La muestra tuvo formada per un conxuntu de diez cuadros, con unes imáxes perprestoses pal alumnáu. Amás venien acompañaes por tres figures de cartón pluma. La actividá foi dirixida pal alumnáu de 1º a 6º.
 
Cola visita del urugallu Mansín a la clas de Llingua Asturiana, sirvionos pa ellaborar delles xeres al rodiu d’esta hestoria. Al mesmu tiempu, aprovechamos p´acercar ya concenciar a los escolinos sobre esta especie asturiana en peligru d´estinción. Sirviéndonos a toos pa trabayar na clas l’acordanza, l´afondamientu y el deprendimientu de la Llingua Asturiana.

Al finar la esperiencia llogramos acercanos más a "Mansín". El gallu montés que apaeció durante´l branu del añu 2007, nel pueblu de Tarna.

 

 


Etiquetas: